ZADAR- Vlasnici obiteljskih posjeda na Karmi, koji već mjesecima pitaju gradsku upravu kada će se donijeti urbanističkih plan tog gradskog predjela, preko internetske stranice Grada Zadra dogovaraju i prosvjed.


„ Spremni smo izaći na ulice,ali nas nema puno...najžalosnije je što je jedna zgrada od 30 stanova važnija od svih nas zajedno,a tek banke i veliki investitori,za njih plan bude u tri miseca odobren..ko tu koga j... ili ste nekome obećali nešto na tim lokacijama...500 metara od centra grada a mi nemamo plan..i tako 40 godina ..
e i ostaci antičkih vodovoda su pronađeni u arbanasima a danas ni kanalizaciju nemamo..a oni u Medviđi imaju..
ajmo ljudi na ulice...
za naš komadić raja na zemlji..

Tako glasi jedan od poruka, koja se može pročitati na webu Grada Zadra, kao i ona „kad srce kaže Karma, kaže prosvjed". Desetak takvih i sličnih poruka, spremljene su u rubriku neodgovorena pitanja.
To je trajno stanje na sva pitanja koji su gradskoj upravi postavljeni na temu Karme.
I do sada je bilo prijetnji bespravnom gradnjom, urušavanjem šetnice kako drugi ne bi imali pristup Karmi, a sada bi svoju sudbinu Arbanasi i ostali vlasnici zemlje tražili na Trgu, gdje najavljuju mirni prosvjed. Kao pritisak ili stvaranu namjeru, tek će se vidjeti.