Nesreća se dogodila oko 2,30 sati na državnoj cesti DC 108, između mjesta Gorica i Povljana, na otoku Pagu. U vozilu zadarskih registarskih oznaka bilo je pet osoba, od kojih su tri smrtno stradale, dok je 22-godišnji vozač hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar s lakšim ozlijedama, izvijestila je Policijska uprava zadarska
Smrtno su stradali 19-godišnja djevojka, 21-godišnji i 24-godišnji mladići. Doznaje se kako su nesreći kumovali alkohol i brzina. Vozač koji je bio pod utjecajem alkohola, zadržan je u policijskoj postaji do otrježnjenja, nakon čega slijedi kriminalistička obrada.

Na mjestu događaja istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici poduzeli su očevid kojim je utvrđeno da je 22-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen Xantia, pod utjecajem alkohola od 0,85 promila, krečući se iz pravca Povljane prema Gorici, usljed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad upravljačem te je vozilom sletio van kolnika i više puta se prevrnuo.

Nakon dojave o prometnoj nesreći, na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć. Za to vrijeme 22-godišnjak, koji je upravljao vozilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, udaljio se s mjesta nesreće službenim vozilom, u kojem je policijski službenik ostavio ključ u bravi zbog žurnosti postupanja prema unesrećenima i odvezao se prema mjestu Povljana te je iz kuće uzeo očevu lovačku pušku, piše Dnevnik.hr.

Policijski službenici su ga ubrzo potom zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom protiv 22-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izazvanja prometne nesreće i Oduzimanja tuđe pokretne stvari te će tijekom dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.