Manekenka i glumica Petra Maroja jedna je od hrvatskih djevojaka koje su se, prema tvrdnjama policije, družile i zabavljale sa srpskim kriminalcem Cvetanom Simićem u vrijeme dok je ovaj boravio u Zagrebu.

Dijelovi tijela raskomadanog Simića pronađeni su u jezeru Jarun krajem veljače ove godine, a nakon njegova ubojstva zagrebačka je policija posljednjih tjedana postupno rasvijetlila okolnosti likvidacije i Simićeve posljednje dane života.

Simić je bio galantan i ničim nije odavao da je kriminalac

Prema do sada poznatim podacima, Simić je često navraćao u Zagreb, u kojem je slobodno vrijeme volio provoditi u društvu lokalnih ljepotica i manekenki, a jedna od njih bila je i Zagrepčanka Petra Maroja. Njezino je ime bilo na policijskom popisu osoba s kojima je obavljen razgovor nakon njegova ubojstva.

Maroja o svojem druženju sa Simićem medijima daje oprečne izjave, pa je tako prije nekoliko dana izjavila kako ju je policija doista kontaktirala i tražila pojedinosti o njezinu poznanstvu sa Simićem. Tada je ispričala da ga je prije tri ili četiri godine upoznala posve slučajno u jednom društvu u kojem se zatekla te da ga nakon toga nije više vidjela. Te je večeri, rekla je, bio vrlo galantan, društvo je častio pićem i svojim ponašanjem nije odavao da je kriminalac.

U drugoj je pak izjavi negirala da je ikada razgovarala ili bila u društvu sa Simićem. Tvrdila je da ga je prije nekoliko godina nakratko vidjela u Kaptol Centru. No policija, kako se neslužbeno saznaje, ima informacije da je Maroja kontaktirala sa Simićem i u Beogradu, što ova demantira. I imena manekenke Aleksandre Grdić i nedavno misteriozno nestale PR agentice Martine Horvat također se dovode u vezu sa Cvetkom Simićem.