Brat Zorana Milanovića pijan bježao pred policijom

Krešimir Milanović, brat šefa SDP-a Zorana Milanovića u subotu navečer bježao je pred patrolom prometne policije, koja ga je pokušala zaustaviti u Ulici 8. mediteranskih igara, odnosno pored poljudskog stadiona.

Policijska je potrola 40-godišnjeg Krešimira Milanovića, koji je upravljao mercedesom zagrebačkih registarskih oznaka, pokušala zaustaviti u redovnoj kontroli prometa u subotu oko tri sata ujutro, izvijestila je splitska policija.

Mlađi brat Milanović nije se obazirao na znak STOP, već je samo nastavio vožnju.

Prometna policija krenula je za njim i zaustavila ga. Alkotestom mu je izmjereno 1,34 promila alkohola u krvi, a zbog opasnosti da bi mogao ponoviti djelo i nastaviti voziti pijan, zadržan je u policijskoj postaji dok se nije otrijeznio.

Krešimir Milanović: Malo sam popio i vozačka mi istekla dva dana ranije

Mlađi Milanović nevoljko je priznao za Slobodnu Dalmaciju da je ''imao problema s policijom'', no dodao je kako to ''nije bilo ništa spektakularno''.

Ispričao je kako je na parkingu oko Poljuda tražio mjesto za parkiranje te je prošao pored patrole prometne policije. Potom je skrenuo uz zapadnu tribinu i vraćao se, ali nije vidio nikakav znak ni pokušaj zaustavljanja od policije, ispričao je Krešimir Milanović.

Protiv Krešimira Milanovića podnesene su četiri prekršajne prijave, jer je vozio neregistrirani automobil, jer je vozio u pijanom stanju, jer se nije vezao sigurnosnim pojasom i jer nije imao valjanu vozačku dozvolu.
Na pitanje je li mu u krvi izmjereno 1,34 promila alkohola, kazao je kako je malo popio.

Priznao je da je bio zadržan u policijskoj postaji, ali kako je kazao, vrlo kratko. Priznao je i da nije imao važeću vozačku dozvolu jer mu je istekla dva dana, no ''stvarno to nije bilo ništa posebno''.

Dodao je da je u ''postupanju policije bilo dosta propusta'', ali nije želio govoriti o kojim se propustima radi.

Iako se najprije pričalo kako je Krešimir Milanović pružao otpor policajcima, u splitskoj policiji to nisu potvrdili.

Zoran Milanović prokomentirao je postupak svog brata preko glasnogovornice SDP-a Ivane Grljak.

- Svatko je odgovoran za svoje postupke i za njih mora snositi posljedice - stav je šefa SDP-a.