ZADAR- Boris Santini (23), Antonio Petrić (33) i Marko Despot (26) danas su na Županijskom sudu u Zadru kazali kako se ne osjećaju krivima zbog preprodaje kokaina i heroina na početku sudskog postupka koji se na tom sudu vodi protiv njih.

Trojici mladića iz Zadra optužnicom Županijskog državnog odvjetništva stavlja se na teret da su 13. svibnja 2007. godine prema prethodnom telefonskom dogovoru doputovali u Zagreb unajmljenim vozilom "opel corsa" u vlasništvu rent-a-cara "Unicredit leasing Croatia" d.o.o. te da su se tamo u poslijepodnevnim satima sastali s osobom imena Saša, kako bi od njega kupili opojnu drogu namijenjenu daljnjoj prodaji na zadarskom narko tržištu.

Od te su osobe, navodi se u optužnici, kupili oko 20 grama kokaina i za to platili četiri tisuće kuna, a potom su se sastali i s drugom, nepoznatom osobom te i od nje kupili još oko 1 gram heroina za iznos od 400 kuna. Nakon što su obavili kupovinu trojica mladića uputila su se prema Zadru gdje su ih noću, desetak minuta poslije ponoći, a nakon što su se zaustavili na benzinskoj postaji "Tifon" po izlasku s autoceste dočekali su ih policajci Odjela za kriminalitet droga.

Pretresom automobila koji su koristili opojna droga je pronađena, a mladići uhićeni i prepraćeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje nakon čega su uz kaznenu prijavu sva trojica privedena istražnom sucu.

Kako se na jučerašnjoj raspravi nije pojavio policijski inspektor Joso Bubnjar koji je trebao iznijeti svoj svjedočki iskaz, sudac Boris Babić glavnu je raspravu odgodio za 26. svibnja.

Sva trojica mladića brane se sa slobode.