LOVRAN - Među vjerne posjetitelje Lovrana, čini se, mogli bi se početi ubrojavati i »mali zeleni«.

Naime, nakon što je prije godinu i pol dana snimljena neobična svjetlost iznad nogometnog igrališta, isti podvig obavio je nedavno i Saša Đukić. On je ovog vikenda svojom kamerom uhvatio treperava i lepršava svjetla koja su se pojavila nad Malom Učkom, često mijenjajući formaciju i poziciju, a svoj je uradak objavio i na video portalu YouTube.

- U sumrak sam izašao na balkon, i u prvi mah mi se učinilo da vidim zvijezdu, ali shvatio sam da titra. Uzeo sam dalekozor i vidio sam njihov neobičan oblik, a prijatelj je taj događaj uspio i snimiti kućnom kamerom. Nikad prije nisam vidio takvu snimku, ne kažem da se radi o »svemircima«, ali definitivno je to NLO - jer boljeg objašnjenja nema, kazao je svjedok događaja Branimir Takač.

Kaotična i »brzo gibajuća« svjetlost tako se po drugi puta u relativno kratkom razdoblju pojavila nad Lovranom, a jedan od svjedoka prošlogodišnjeg događaja, Božidar Spasojević, opisao je sličan prizor kao i Takač.

- Izgledalo je kao kugla koja se kretala u smjeru jugoistoka, da bi odjednom pod pravim kutom skrenula u smjeru zapada i polako blijedila. Kretala se dosta sporo i specifično - nije se gibala linearno, nego kaotično i naglo je mijenjala smjerove. Također je isijavala jaku svijetlost, rekao je Spasojević.

Teško je reći je li se Lovran tako dvaput našao »na meti« neke stvarnosne verzije ET-a i Alfa, ili se ipak radi o nekakvom meteorološkom fenomenu - poput »točkaste munje« koja se javlja tijekom oblačnog vremena - ali ne škodi prepustiti se mašti i zaključiti da je liburnijski kraj podjednako zanimljiv i Nijemcima i Talijanima i »Marsovcima«...