ZADAR - Nakon jednomjesečne stanke jučer je na Županijskom sudu u Zadru trebalo biti nastavljeno suđenje protiv Marka Nikole Morića (19), Ante Vunića (19) i Renata Klarića zbog više razbojstava i pljački, no suđenje je odgođeno jer je Morićev branitelj podnio žalbu na rješenje o produljenju pritvora o čemu treba odlučiti Vrhovni sud.

-Tek, kad Vrhovni sud donese odluku suđenje će se nastaviti- pojasnio je jučer predsjednik Sudskog vijeća, Boris Babić.

Trojica mladića optužena su zbog pljački koje su počinili tijekom rujna i listopada prošle godine, a još na prvoj raspravi su priznali kako se osjećaju krivima te izrazili kajanje zbog onog što su učinili.

Jedino je prvooptuženi Morić rekao kako se osjeća krivim, ali ne način kako mu je to optužnicom stavljeno na teret.

Saslušane su podsjećamo, i prodavačice opljačkanih dućana koje su detaljno opisale dramu koju su proživjele i zbog koje, kako su rekle i danas još uvijek osjećaju stres i traumu, a obranu je na početku suđenja iznio Ante Vunić kao i Renato Klarić.

- Prijatelj sam s Morićem. Jednom kad je došao iz Splita šetali smo gradom i on je predložio pljačku. Tako je ušao u obližnju trgovinu i zatražio čokoladicu i dok mu ju je prodavačica pružala i htjela vratiti ostatak, zgrabio je novac iz otvorene blagajne. Ja sam bio na izlasku iz dućana, ali sam čuo kako joj govori: "Ovo je pljačka!". Počeo sam bježati, a i on. Poslije mi je dao 500 kuna - ispričao je na prošloj raspravi, Vunić.

Što se tiče noža kojim je Morić zaprijetio prodavačici, Vunić je pojasnio kako ga je uzeo iz njegovog stana i poslije mu ga vratio.

Ponovio je kako se strašno kaje i kako mu je žao da je u tome sudjelovao.

- Kriv sam, nemam što dodati - zaključio je Vunić.

Renato Klarić je u svoj obrani također naglasio kako mu je strašno žao zbog svega.

- Bio sam s Morićem u jednom kafiću. Bili smo bez novca, a kako smo gledali na TV-u i čitali o tome u novinama, odlučili smo i mi opljačkat trgovinu. Ušli smo u jedan mali dućan, Morić je nožem zaprijetio prodavačici, a ja sam pokupio novac.

Tada nisam puno razmišljao, ali u pritvoru sam imao vremena za razmišljanje i stvarno mi je žao. Sebi sam obećao da nema šanse da opet napravim tako nešto - rekao je Sudskom vijeću na raspravi početkom prošlog mjeseca, optuženi Klarić.

Morić i Klarić su u pritvoru gdje se nalaze od dana uhićenja, dok se Vunić jedini brani sa slobode.