POLJANA - Danas je u mjestu Poljana u općini Preko upriličeno svečano otvorenje renovirane Osnovne škole „Valentin Klarin", čijih će dvanaest mališana od sada nova znanja stjecati u lijepoj i modernoj školi.

Otvorenju su osim ravnateljice Marije Šoše prisustvovali župan Stipe Zrilić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, načelnik općine Preko Ante Jerolimov skupa s donačelnikom Nedjeljkom Milinom, načelnica općine Kukljica Gorana Poropat, izvođači radova te brojni dobronamjernici, dok je priredbu vodila šarmantna Tihana Lončar iz Pučkog otvorenog učilišta „Dom na žalu" iz Preka.

Prilikom otvorenja ravnateljica Šoša našalila se rekavši kako su učenici izjavili da im je stara škola draža jer su njoj više mogli skakati, ali da im se nova čini kao pravo mjesto za ozbiljno učenje.

Župan Zrilić u svome govoru prenio je pozdrave ministra Božidara Kalmete, čije ministarstvo je, uz općinu Preko i Zadarsku županiju, sufinanciralo projekt renoviranja stare škole.

Nakon što je Zrilić školu proglasio otvorenom, uslijedila je zajednička molitva nakon koje su se svi uz domaće delicije prepustili razgledavanju novoobnovljene škole, koju će, nadajmo se, u budućnosti polaziti i više od dvanaest učenika.