ZADAR - Bivši direktor Zadarfesta i Radija Donat FM Oliver Jović (54) u petak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog preprodaje heroina i metadona.

Prema navodima optužnice, uz zadarskog kipara Branimira Ivasa (48), koji je kao prvookrivljeni danas osuđen na 3,5 godina zatvora, te Tihomila Nezirovića (46), osuđenog na uvjetnu kaznu, teretio za preprodaju heroina i metadona od ožujka do prosinca 2008. godine.

Milena Gvardiol, koja se kao četvrtooptužena u ovom postupku teretila za posjedovanje heroina i metadona, osuđena je na uvjetnu kaznu.

vasu se na teret stavljalo da je više puta heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol.

Tijekom suđenja Jović je u svojoj obrani naglasio da je Ivasa prokazao jer je samo želio otići kući bolesnom psu s kojim živi sam, a koji je dan prije završio kod veterinara na operaciji. Obrana mu nije prihvaćena.

- Nikada nikome u životu nisam prodao drogu. To je za mene moralno pitanje. Svojevremeno sam na svojoj radiopostaji imao stotine besplatnih emisija vezanih uz borbu protiv droge. Namjeravam čak objaviti i priručnik o iskustvu s liječenjem - istaknuo je u svojoj obrani Jović. Dodao je kako je Nezirovića počastio s dva do tri grama heroina koja su mu ostala kao psihička potpora jer je na liječenju. - Nisam imao nikakvu ni izravnu, a ni neizravnu namjeru. Mislio sam samo čovjeku pomoći jer znam kako je to. Policija je potpuno pogrešno procijenila da se Ivas i ja družimo po pitanju droge - kazao je Jović u svojoj obrani koja međutim nije uvažena.