ZADAR - Sinoć su se na užem području grada u razmaku od pola sata dogodile dvije prometne nesreće u kojima su oborene dvije pješakinje.

Policija je zaprimila dojavu u 17.30 te je utvrđeno da je na Putu Nina, uslijed brzine neprilagođene kiši odnosno mokrom kolniku, 44-godišnja vozačica izgubila kontrolu nad automobilom te je udarila u 72-godišnju pješakinju, koja je u tom trenutku nepropisno prelazila kolnik, na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede no van je životne opasnosti.
Protiv pješakinje će, zbog nepropisnog prelaženja ulice, biti podnesen prekršajni nalog, dok protiv 44-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava.

Oko 18 sati na Putu Murvice, ispred raskrižja s Ulicom 7. domobranske, 60-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom, također neprilagođenom brzinom, te je na pješačkom prijelazu oborila 66-godišnju pješakinju koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog, izvijestila je zadarska policija.