PERTH - Australska je policija nedavno uhapsila hrvatskog pjevača Duška Lokina jer je mislila da je terorist! Najpoznatiji hrvatski tupe stigao je na aerodrom u Perthu u noćnim satima te je, umoran od dugotrajnog leta, s ekipom iz svog benda sjeo i, kako sam kaže, zakunjao na klupi pred aerodromom.

Kada je nakon nekog vremena stigao organizator njegova koncerta, skočio je od sreće i od silnog uzbuđenja zaboravio ponijeti svoju putnu torbu.

Lokin je o daljnim događajima dušu otvorio Jutarnjem listu.

"Da je kofer ostao na aerodromu shvatio sam tek sat vremena kasnije. Zamolio sam organizatora da me vrati nazad do aerodroma, a kad smo stigli imao sam što vidjeti! Klupa s mojom torbom bila je okružena ljudima odjevenim u crno, a svugdje naokolo bile su oznake na kojima je pisalo stop."

Iskočili su iz mraka i zgrabili me!

"Ja nisam stao, nego sam hrabro krenuo prema naoružanim specijalcima, govoreći da je kofer što su ga okružili moj. Na to su dvojica izletjela iz mraka i doslovno me zgrabila. Ponijeli su me do obližnje kancelarije i maltene bacili na pod. Tamo su me okružila trojica. Posjeli su me na stolac. Jedan mi je postavljao pitanja, drugi je pisao što govorim, a treći šutio. Potom je u sobu ušao vođa specijalaca koji podsjeća na Brucea Leeja i opet tražio da ponovim svoju priču."

Pjevač kaže da je svoju priču neumoljivim australskim policajcima morao ponavljati pet puta.

Oružje su držali 'na gotovs'!

"Tek kad sam ih nekako uvjerio da nisam terorist, zatražili su od mene da odem do klupe i izvadim sve stvari iz kofera. Najviše ih je brinuo moj brijaći aparat, kojeg su otkrili svojim elektronskim napravama. Vjerujte, osjećao sam se prilično blesavo dok sam okružen specijalcima, koji su se malo odmaknuli od mene, držeći oružje ‘na gotovs', vadio jednu po jednu stvar iz torbe."

"Mislio sam da je napokon sve gotovo i da će me pustiti, ali su me još jednom priveli onom Bruceu Leeju", zaključio je za Jutarnji priču Lokin, kojeg su pustili nakon tri i pol sata.