ZADAR - Bliži se vrijeme blagdana i humanitarnih akcija koje se najčešće organiziraju u vrijeme darivanja uoči Božića. Humanitarna akcija Vukovaru za dar ide dalje. Sve je krenulo prije dvije godine kada su djeca Zadra prikupljala pomoć za djecu iz Vukovara. No pomoć sada više ne prikupljaju samo djeca, a humanost za Vukovar prešla je granice Zadra pa i županije.

Davorka Krnčević, predsjednica Županijske koordinacije za ljudska prava
kaže kako su se za pomoč Vukovaru i sudjelovanje u akciji javljali i s područja Splita i Šibenika. Iz Vukovara stižu informacije o tome što je najpotrebnije; hrana, pelene, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje, školski pribor, pa čak i povrće i voće.

Sve to može se donijeti na Narodni trg 5. prosinca od 9 do 13 sati ili
od 30. studenog do 4. prosinca od 9 do 18 sati u sportsku dvoranu Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje. Izdavačka kuća Forum donirat će knjige za knjižnicu grada Vukovara. Bit će tu još puno drugih koji su najavili sudjelovanje pa i najmlađi. Uključili se se tako školarci a posebno su od početka aktivni polaznici Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koji već tradicionalno ukrcavaju pakete u autobuse pa će tako biti i ove godine. Konvoj prema Vukovaru krenut će 7. prosinca.

Ova humanitarna akcija ujedno je početak manifestacije Advent na Poluotoku, pa je Igris Smrkinić, direktorica ganecije Ross media consulting pozvala građane da se pridruže u humanosti, da donesu što mogu te da i ove godine srcem pomognu Vukovaru.

U subotu, 5. prosinca na Narodnom trgu nastupit će čak dvadesetak izvođača.
- Zaista je odaziv sve bolji. Kada smo zvali izvođače nije bilo osobe koja je odbila. Odazvali su se brojni zborovi, klape i drugij izvođači, rekla je časna sestra Melhiora Biošić.