ZADAR- Dan Grada Zadra i blagdan Sv Krševana ove će se godine obilježiti bogatim programom, a građani će na sam dan zaštitnika svog grada na dar dobiti i koncert Natali Dizdari u kazališnoj kući.

Program proslave započet će već ove subote s Otvorenim danom košarke, a završit će 30. studenog kada će se obilježiti i 177 godina Arheološkog muzeja, najstarije i najznačajnije kulturne ustanove u Zadru.

U međuvremenu će se prirediti niz predavanja, izložbi, kazališnih i sportskih događanja.

Svi sportovi će biti uklopljeni u program proslave, od pikada do odbojke i rukometa. Pod nazivom Sv Krševana regatu će održati jedriličari, ribu će loviti udičari, u gađanju će se natjecati strijelci, dok će PK Zadar prvi će put prirediti dvodnevni plivački miting u čast Sv Krševana i u zatvorenom bazenu.

Podvodni klub Zadar očistit će podmorje Morskih orgulja, što će biti jako korisna akcija, makar i prigodna.

U program proslave uklopljeni su već najavljeni koncerti sezone i predstave.

No, veliki događaj će biti obilježavanje 55. godišnjice Baletne škole u Zadru u sklopu koje će Glazbena škola B. Berse odati hommage Kuzmi Beoviću,koreografu koji je praktički donio balet u Zadar, a sve do iznemoglosti podučavao je maturante koracima valcera i manirama tzv bečke škole pristojnosti.

Maestro Beović umro je 2007. godine u 94. godini života.