ZADAR- Molili smo Boga da tvrtka Franto dobije posao na ugradnji instalacija na drugom natječaju, kojeg smo morali provesti za izvođenje radova na pristupnoj cesti za trgovačku zonu Vrilo, jer smo mi u gradskoj upravi napravili propust.

Tako je gradonačelnik Zvonimir Vrančić javnosti priznao i pojasnio zbog čega se za jedno gradilište, na kojem je Grad Zadar investitor, radila dva natječaja.

-Jedan je djelatnik u Odjelu za graditeljstvo zaboravio uvrstiti u prvi natječaj za izvođača radova dokumentaciju i troškovnik i za te obrtničke radove, kazao je gradonačelnik uz napomenu da je isti službenik ukoren i kažnjen, ali nije zbog toga „izgubio glavu" jer greške se svakom mogu dogoditi.

-No, zato su bili opravdani prigovori oporbe, koja će sada opet imati opet razloga za polemiku, kao kada su nam prebacivali da pogodujemo Franti jer je za 4,3 milijuna kuna dobio posao koji je troškovnikom planiran na 7 milijuna kuna, naveo je Vrančić.


Ograđujući se kako je natječaj proveden prije njegovog preuzimanja gradske uprave, ali i prije nego je za pročelnika došao Matko Segarić, gradonačelnik je na današnjem kolegiju istaknuo kako su „oni u gradskoj upravi bili, baš, „zadovoljni što su tako dobro prošli".

Međutim, Franto je na dodatnom natječaju dobio posao za još 1,7 milijuna kuna, jer je Vodoinstalacija po istom natječaju ponudila 1,8 milijun kuna. Oba su iznosa bez PDV-a.
Konačnu odluku donosi Gradsko vijeće jer se radi o iznosu koji je veći od milijun kuna.