Jedan navijač Sarajeva ubijen je u neredima u Širokom Brijegu. Ozlijeđeno je 20-ak osoba, među kojima je i jedan policajac s težim ozljedama. Ozlijeđeni su i građani na koje su nasrtali navijači Sarajeva. U bolnicu je primljeno 13 osoba, od toga dvije s prostrijeljnim ranama. Nekoliko je teško ozlijeđenih i liječnici se bore za njihov život.

Navijački neredi izbili su nakon dolaska triju autobusa s navijačima Sarajeva u Široki Brijeg, gdje se trebala održati utakmica istoimenih nogometnih momčadi. Navodno su nerede odmah izazvali navijači Sarajeva koji su izlazili iz autobusa s kamenjem u ruci te palicama kojima su napali policiju prilikom pregleda na ulazu u stadion Pecara.

Neviđeno huliganstvo na ulicama Širokog Brijega

Na napad su odmah odgovorili domaći navijači. Brojniji navijači Sarajeva probili su kordon policije i krenuli u rušilački pohod oko stadiona. Razbijene su prostorije Nogometnog kluba i obližnji lokali i radnje. Navodno su noževima ozlijeđene i dvije osobe u obližnjim kućama u koje su u divljačkom pohodu upadali huligani iz Sarajeva i ozlijeđivali nedužne građane.

U neredima su zapaljeni automobili, razbijena stakla na izlozima trgovina, a pucalo se iz pištolja i automatskog oružja. Radio Široki Brijeg je objavio kako je grad opustošen. Policija je potvrdila da je uhićeno mnogo osoba.


Premalo policije za tolike divljake

Razbuktavanju sukoba pridonio je i manjak policije koja je prethodno bila iz Širokog Brijega poslana u Mostar na osiguranje utakmice Zrinjskog i Veleža. Oslabljena policija nije mogla obuzdati navijačke nerede sve do dolaska specijalne policije iz Mostara. On je koristila suzavac i vodene topove, ali i oružje.

Preostali, neuhićeni navijači Sarajeva su pod jakom policijskom pratnjom i praćeni napadima navijača Širokog Brijega napustili grad. Utakmica je otkazana.

Današnji neredi najveća su sportska tragedija u BiH.

Video.