ZADAR - Za razliku od gradske vlasti koji nije znala što bi napravila u dodijeljenom dijelu bivšeg TŠC-a u Zadarskoj županiji imaju plan za radionički dio nekadašnje škole.

- Mi bi u taj prostor preselili gimnaziju Franje Petrića, a ako ne bude moguće podići još jednu etažu, onda bi tu smjestili manju Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, kazao nam je pročelnik za društvene djelatnostima Ivan Šimunić koji je i pročelniku Konzervatorskog odjela Josipu Kršuloviću poslao upit za moguću nadogradnju. Isto će pitanje proslijediti i gradskom odjelu za graditeljstvo.

Ako podizanje jedne etaže koja bi Gimnazije F. Petrića omogućila nastavu u jednoj smjeni, bude nedopustivo, u Županiji imaju plan B.

U tom slučaju bi se u tu zgradu uselili Prirodoslovno grafička škola i Škola za primijenjeni dizajn, dok bi Gimnazija F. Petrića otišla na Relju, bivši Drvni centar (Građevinska škola).

- Tako bi rasteretili i zgradu u Parku Vladimira Nazora u kojoj bi ostale gimnazije u jednoj smjeni, napominje Šimunić.
- Plan ima i svoje financijsko pokriće. Već do kraja godine u resornim ministarstvima će se definirati program koji će se kandidirati za CEB 7 koji raspolaže s 1,5 milijardu kuna i partnerstvu Svjetske banke i Proračuna RH-a. Kada Zadarska županija dobije svoje mjesto u tom planu, kreće se u izradu projektne dokumentacije za nove - stare škole.