ZADAR – Udruga kuhara i Udruženje obrtnika Zadarske županije danas je predstavilo program 5. Dana gastronomije koji će se održati u Arsenalu od 18. do 20 ožujka.
Prvog dana tema je bob. Nakon otvorenje zakazanog za 10 h, u 10.30 h će uslijedit predavanje Marijana Tomca “Bob-važna mahunarka u ishrani”, te u 11.30 degustacija pripremljenih jela za sve sudionike i goste.
U četvrtak 19. ožujka tema je srdela, a degustacij jela koje će pripremiti kuhari Ugostiteljske škole Zadar pod vodstvom profeseora Petra Pere započinje u 11:30, Prije toga, u 10:30, na programu je vođena degustacija maslinova ulja za kućanstvo predavača Petra Pedišića.
Poznati Zadrani u kužini predstavit će se u petak 20. ožujka u 20 sati. Osobama iz javnog života pomagat će učenici Ugostiteljske škole. Imena organizatori kriju, kažu malo zbog dogovora koji su u tijeku, malo zbog iznenađenja. Jedno je u svakom slučaju sigurno, kako je predizborno vrijeme političari ove godine neće dobiti priliku za besplatnu promidžbu, pa će natjecanje proći bez njihove kužine.