ZADAR - Osnovci sa Smiljevca tradicionalnom božićnom predstavom obilježili su kraj polugodišta. Pjvačkim, plesačkim, recitacijskim i glumačkim umijećem pokazali su svojim roditeljima, učiteljima i kolegama što su uvježbavali proteklih mjeseci.
Na repertoaru su se našle tradicionalne božićne pjesme u izvedbi školskog zbora, igrokazi 'Razgovor s pastirima', 'Božićna želja' i 'Božićni ukrasi' u izvedbi najmlađih, recitacije i ritmičke točke.

Ravnatelj Bernardo Kotlar zahvalio je učenicima, učiteljima i roditeljima na više nego uspješno pripremljenoj predstavi, a smiljevački župnik don Mladen Kačan blagoslovio je sudionike predstave, njihove goste i Školu.
S lijepim željama, uz pjesmu i ples učenici su uz veliki trud i radost svojim roditeljima i učiteljima poželjeli sretan Božić na najljepši mogući način.

Sretan Božić osnovci sa Smiljevca zaželjeli su i djeci iz dječjeg vrtića Latica. U tradicionalnoj humanitarnoj akciji ove škole, koja se održava dvanaestu godinu za redom pod nazivom 'Dobro je činiti dobro', a provodi ju učiteljica Manda Maja Bencun, prikupljeno je 3.700 kn. Ovu vrijednu donaciju učenici sa Smiljevca od srca su djeci iz Latice uručili čestitka koje su donijeli u prigodnom božićnom srcu.

Učenici, njihovi roditelji i djelatnici škole su se uključili u još jednu akciju, a svojim donacijama uljepšali su Božić jednoj samohranoj majci s više djece.