za 5. prosinca, kaže Sonja Šimurina iz Policijske uprave zadarske.

Loko je u prvi mah rekla kako je privedena „ali je došlo do greške". Kasnije je rekla kako nije privedena te da je sama prišla policajcima na Narodnom trgu. Pojasnila je kako je posrijedi bio nesporazuma oko prijavljivanja prosvjeda.

Neslužbeno doznajemo kako je problem nastao oko skidanja plakata koji pozivaju na prosvjed. Za takvo što nadležni su komunalni redari. Ivana Dadić potvrdila je da komunalni redari rade svoj posao i skidaju plakate koji su na mjestima koja nisu predviđena za plakatiranje.

-Komunalni redari su jučer popodne dobili dojavu policije da se plakati neprimjerenog sadržaja nalaze na isto tako neprimjerenim mjestima za plakatiranje. Iz tog razloga su plakati koji nisu bili na primjerenim mjestima poskidani, radilo se, koliko ja znam o pet, šest plakata, a oni koji su bili na oglasnim pločama i dalje su tamo. Uglavnom se radilo o lokaciji Poluotoka, rekla je za 057info Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru.

Zanimljivo je da je do "nesporazuma" došlo i u Zagrebu. 24 sata piše
kako je policija privela mladića koji je po Zagrebu lijepio plakate prosvjeda "Stegnite vi svoj remen bando lopovska". No glasnogovornik grupe koja organizira prosvjed Dalibor Markušić tvrdi kako mladić nema veze s prosvjedom.