Naši su sugrađani jako osjetljivi kada na HTV-u i tv kućama nakon Nove godine vide priloge iz raznih gradova, pa kad Zadar ne vidiš, onda si malo, ono... pa zašto mi ne možemo.. što mi ne možemo to organizirati. Mi se nadamo da se to ove godine neće dogoditi. Ta Nova godina, njena proslava ovisi o tome imamo li adekvatan prostor i hoćemo li uložiti dva, tri ili pet milijuna kuna, rekao je Dražen Grgurović, zamjenik gradonačelnika te ustvrdio kako gradovi kao Dubrovnik doček organiziraju s milijunima kuna iz godine u godinu.

- Ali oni si mogu dozvoliti da toliko puno novca ulažu. A koliko im se to vrača to je pitanje, oni imaju puno više hotelskih kapaciteta, smatra Grgurović.

Zamjenik gradonačelnika je mišljenja da će Zadar, kada se u njemu izgrade brojni hoteli biti u znatno povoljnijem položaju.

- Proglašeni smo turističkom hit destinacijom u Hrvatskoj i moramo naći načina, bez obzira na krizu koja nam stiže, i u skromnim uvjetima, da osiguramo građanima i gostima Zadra da obilježe blagdane, zaključio je Grgurović.