ZADAR - Današnjom prijemom u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru počela je proslava 30 godina Odjela za psihologiju.

Svečanost je počela nastupom ženske klape Condura sa pjesmom Gaudeamus. Prisutnima se obratila pročelnica Odjela za psihologiju u Zadru Izabela Sorić:

- Od srca pozdravljam sve naše bivše i sadašnje studente psihologije. Zahvaljujem svima koji su proteklih trideset godina pomogli radu ovoga Odjela. Prije svega gradu Zadru, matičnom Sveučilištu, bivšim djelatnicima i vanjskim suradnicima te svim kolegama koji su zaposleni u praksi i u akademskim sveučilištima. Ponosni smo „roditelji" više od 250 diplomiranih studenata koji sada rade na različitim granama psihologije. Hvala svima danas prisutnima koji su svojim dolaskom pokazali da cijene sve što smo do sada napravili.

Profesor Ilija Manenica, predsjednik organizacijskog odbora 30. godina Psihologije u Zadru prenio je čestitke onih koji iz različitih razloga nisu mogli prisustvovati ovoj svečanosti, a na različite su načine pridonijeli razvoju ovoga Odjela, koji je osnovan 1978. godine kao Odsjek Sveučilišta u Splitu.

Prisutne su pozdravila još nekolicina djelatnika u Psihologiji, među kojima je bilo i bivših studenata, kao i predstavnika Odsjeka za psihologiju Sveučilišta u zagrebu i Splitu te Ljiljana Pašić Turk, predsjednica Hrvatske psihološke komore.

- Povodom obilježavanja 30. obljetnice Odjela pozvano je svih 250 diplomiranih bivših studenata Psihologije u Zadru. Pozvani su također gosti sa drugih Odjela za psihologiju iz cijele Hrvatske, kao i iz inozemstva koji će sudjelovati na ovom popodnevnom okruglom stolu pod nazivom Quo vadis psihologija. Poprilično smo zadovoljni odazivom. Ipak je ovo radni dan pa dosta kolega radi. Zajedno sa našim studentima očekujemo da će na ovoj svečanosti sudjelovati preko 200 ljudi, što je stvarno velika brojka. Nadamo se da će ova dva dana dostojno obilježiti ovih 30 godina našeg Odjela, rekao nam je profesor na Odjelu i član Organizacijskog odbora Zvjezdan Penezić.

Svečanost obilježavanja 30 godina Odjela za psihologiju u Zadru traje do sutra.