ZLATAR - Mariju Koradeu (19), sinu pokojnog generala Ivana Koradea, danas je na Prekršajnom sudu u Zlataru određeno 15-dnevno zadržavanje u zagrebačkome zatvoru u Remetincu zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak način.

Korade je, kako se doznaje od mještana, u nedjelju pio i divljao rodnom Velikom Veterničkom i činio nered.

Njegova pijanka kulminirala je u kafiću "Best" u Novom Golubovcu kad je u društvu dvojice prijatelja razbijao čaše i mahao nožem kojeg je uzeo sa šanka, te napadao goste.

Sudionici događaja kažu da ga je prijatelj vukao van iz kafića, no on je napao i troje gostiju koji su sjedili za stolom pokraj izlaza. Na parkiralištu je navodno premlatio prijatelja.

U to se pred kafić dovezao Dražen Hudić, kojemu je pokojni general ubio majku Ceciliju i nećaka Gorana. Mario je nasrnuo na Dražena, no ovaj se obranio govoreći mu da je pijan i neka ide kući.

Nakon toga policija je Koradea uhitila u drugom kafiću i sprovela ga te je noć proveo u policiji u Zlatar Bistrici.

Predsjednici Prekršajnog suda u Zlataru Jadranki Kiš-Šaulovečki većinom je priznao što je činio dan prije, a iskaz je na vlastit zahtjev dao bez nazočnosti branitelja. Sutkinja je za 11. studenog, dan pošto će Korade biti pušten iz Remetinca, zakazala raspravu na kojoj će biti ispitani svjedoci tog događaja koji je ponovno uznemirio zlatarski kraj.

Po riječima Dražena Hudića Korade je jučer bio i na mjesnome groblju u Petrovoj Gori, gdje je pokopan Ivan Korade i njegove žrtve. Pored groba 15-godišnjeg Gorana Hudića pronađena je razbijena boca "whiskeyja". Dražen Hudić je kazao novinarima da je vidio Marija i njegov automobil parkiran ispred groblja u nedjelju, ali ne zna je li on razbio bocu pokraj groba njegova nećaka.

Ni policija nije potvrdila da je Mario Korade razbio bocu pića na Hudićevu grobu i divljao po grobu, kako prenose neki mediji.

Inače Korade prije desetak dana zbog pomanjkanja dokaza pušten je iz pritvora gdje je bio od kraja kolovoza zbog sumnje da je premlatio svoju nevjenčanu suprugu.