ZADAR - Brutalno premlaćivanje danas 25-godišnjeg Nevena Vlakića Gorana Graovca (30) i Sinišu Stolića (26) koštati će sveukupno nešto više od četiri godine zatvora. Naime, dvije godine od napada na Vlakića sud je nepravomoćno Granu Graovcu izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a Siniši Stoliću u trajanju od godinu dana i deset mjeseci.

25-godišnji Neven Vlakić će protiv svojih napadača podnijeti i imovinsko-pravni zahtjev za naknadu. Naime, nakon što je brutalno pretučen do neprepoznatljivosti Vlakić je protekle dvije godine proveo na rehabilitaciji. Dva i pol mjeseca nakon izlaska iz bolnice morao je nositi fiksaciju i jesti na slamku. Da vidljive ozljede zarastu, bilo su potrebna cijela četiri mjeseca, a i danas nosi fiksnu protezu.

Također, danas zbog slomljenih sinusnih kostiju te postavljenih pločica ima problema s disanjem te neobjašnjive glavobolje. Ipak, s presudom je zadovoljan, kaže.

Brutalni napad dogodio je inače ispred kluba Gotham prije dvije godine, a on je uslijedio nakon što je Vlakić pokušavao zaštititi prijateljicu od svoje djevojke koju je uznemiravao Graovac. Nakon što je djevojku uspio udaljiti od Graovca, dvojica napadača su ga sačekala po izlasku iz kluba, bacila na pod i pretukla.