SARAJEVO - Za posjeta BiH senjski su planinari u Sarajevu naišli na, u posljednje vrijeme često spominjanu osobu za kojom je raspisana i međunarodna tjeralica - riječkog liječnika Ognjena Šimića.
"Šetali smo najprometnijim dijelom Sarajeva kada smo primijetili poznato lice", ispričala je novinarima Novog lsita detalje neočekivanog susreta predsjednica Planinarskog društva Zavižan iz Senja Neda Turina.

"Između sebe smo se odmah počeli pitati je li to zaista dr. Šimić, pa smo mu se po prepoznavanju i osobno obratili. Upitao nas je odakle smo, a kada je čuo da dolazimo iz Senja bio je ugodno iznenađen i osjetili smo da mu je to drago", rekla je Turina.

"Na tvrđavi Nehaj imam svoj grb, a dobro znam nekoliko Senjana, uz ostale i nekadašnjeg ravnatelja KBC-a Rijeka dr. Žarka Tomljanovića, koji je svojedobno također pridonio da liječničkim poslom dođem u Rijeku", prepričala je Šimićeve riječi gospođa Turina.

Rekla je da je Šimić sve pozdravio, a senjskim planinarima je rekao kako za sada nema povratka u Hrvatsku, no zajedničko fotografiranje je rado prihvatio.