MALA POPINA  - Prava medvjeđa drama odvijala se u četvrtak u Velikoj popini kraj Gračaca. Naime, tamo je medvjedicu i njezina tri mladunca napao čopor vukova. No, dok je majka jednog mladunca uspjela obraniti, drugi je rastrgan, a treći je u strahu preskočio dvometarski zid gusterne i upao u vodu duboku metar i pol.

Iscrpljeno mladunče u vodi je plivalo nekoliko sati i priča bi vjerojatno dobila još ružniji završetak da u blizinu gusterne nije došao 66-Dušan Lukić čiji šljivik se nalazio tamo. Kako bi otjerao medvjedicu morao je ispaliti jedan metak u zrak, a po dolasku policije, započela je i akcija spašavanja medvjedića:

-Iz jedne gusterne visoke dva metra čulo se medvjeđe jaukanje. Mali medvjedić je već bio na izmaku snaga pa smo morali uzeti dvije grane i spustili ih u gusternu kako bi se imao za što držati, prepričao je upravitelj Šumarije Gračac Igor Hak. On je potom otišao po ljestve i spustio ih u gusternu, međutim uplašeni medvjedić nije htio izaći vani.

Ipak, kada su se spasitelji sutradan ujutro vratili na mjesto događaja niti medvjedice niti medvjedića nije bilo. Ovo je inače druga smrt medvjedića u okolici Gračaca ovog tjedna. Jedan je, naime, prije nekoliko dana stradao na pruzi kada je u njega udario vlak. Upravo zato, da nesuđenog plivača spasioci nisu na vrijeme izbavili iz gusterne, ovotjedna brojka bila bi još veća.