ZADAR - Zadarski list od danas ima svoje internet izdanje.

Na predstavljanju portala u caffe baru Atrij direktor Zadarskog lista Damir Maričić se sa sjetom prisjetio vremena kada su se zabilješke stavljale u novinarske blokove, tekstovi ukucavali na pisaćim mašinama, a filmovi za slike razvijali duže od sat vremena ne bi li se dobila jedna ili dvije iskoristive fotografije. - Danas su mediji 24 sata otvoreni, izmiješano je vrijeme pisanoga teksta i pokretnog teksta i slike, izmiješana su civilizacijska vremena, živimo paralelno u jednom i u drugome. Zadarski list s ovim činom praktično će sudjelovati u oba ta svijeta, kazao je Maričić.


Glavni urednik Luka Perić dao je nekoliko osnovnih informacija o sadržaju stranica.
- Pri stvaranju portala vodili smo se mišlju da trebamo u elektronsku formu prenijeti čitateljima duh tiskanog izdanja. Jedan od najvećih pomaka napravili smo u rubrici Županija. Ona je sada podijeljena na gradove i općine, pa će svi korisnici moći na najjednostavniji mogući način nalaziti aktualne vijesti iz svog okruženja. Forma internet portala pružila nam je dodatne mogućnosti. Prva i najznačajnija je dodavanje Društvenog kalendara, najiscrpnijeg vodiča događaja u Zadarskoj županiji.


Tehnički voditelj projekta je Mislav Gluščević koji je ustvrdio kako sve što site radi, radi na najbolji mogući način koji je danas poznat.

Kako portal izgleda možete provjeriti na adresi www.zadarskilist.hr