ZADAR - Fotograf Zadarskog lista i suradnik portala 057info Filip Brala dan nakon što je pretučen na radnom zadatku u mjestu Gorica tijekom nogometne utakmice između Gorice i Zrmanje razmišlja o podnošenju privatne tužbe protiv napadača, a iako se osjeća dobro još uvijek je potresen događajem.

- Ne vidim razloga zbog čega me je Dragan Ikić napao. Jučer oko 17.45 došao sam fotografirati utakmicu, približio sam se trenu, nisam napravio niti jednu fotografiju kada je netko s tribina počeo vikati „Biži ća...". Nisam znao da se meni obraća. Dok sam se snašao taj se muškarac zaletio prema meni i udario me svom silinom nogom u međunožje te me nastavio vrijeđati. Počeo sam bježati, ali on je i dalje trčao za mnom. Uspio sam ga slikati. Nakon par stotina metara u trku sam pozvao policiju. Kasnije me nekolicina muškaraca zaustavila tražeći da im pokažem snimke, a dok su oni pregledavali aparat Ikić me nastavio udarati po leđima. Jedan me držao za vrat predstavljajući se kao šef osiguranja. Pokazao sam im slike s prijašnjih radnih zadataka, nisu vidjeli da sam slikao napadača i nekako su me pustili. Kolega iz druge redakcije me odvezao do Galovca gdje sam sačekao policiju s kojom sam se vratio na mjesto događaja. U Zadru sam na policiji dao izjavu, potom otišao na Hitnu gdje su mi konstatirane lakše tjelesne ozljede, rekao je Brala u razgovoru za Radio 057.
 Dodao je kako postoji mogućnost da podignem i privatnu tužbu protiv napadača te kako mu u početku nitko nije priskočio u pomoć. Tek kasnije nekoliko pribranih mladića pokušaloje umiriti razbjesnjelog Ikića.
Nad 45-godišnjim Draganom Ikićem zavedena je prekršajna prijava, pušten je iz policije, no obrada se nastavlja.
Ovo je u nekoliko dana drugi fizički napad na ljude iz novinarske profesije. Podsjetimo, u utorak, 20. svibnja novinarku Narodnog lista Danijelu Banko, nezadovoljan jednim tekstom kojeg je napisala, na radnom je mjestu brutalno pretukao Milenko Pavlović.Prekršajni sud u Zadru zabranio mu je prilazak zgradi Narodnog lista kao i samoj novinarki.