ZADAR - Zbog nezadovoljstva oko napisanog članka pod nazivom „Stanari Mažuranićeve prijete Gradu tužbom" Milenko Pavlović danas je oko 13.30 sati napao novinarku Narodnog lista Danijelu Banko zadavši joj više kontuzija zbog čega je ona naposlijetku hospitalizirana na Odjelu kirurgije Opće Bolnice Zadar.

Pavlović je, naime, spomenut u spornom članku kao vlasnik jednog od starih neregistriranih automobila koji smetaju stanarima u Mažuranićevoj ulici. U razgovoru s glavnim urednikom Narodnog lista Vedranom Vidučićem doznajemo kako je on pritom gurnuo još jednu novinarku koja se nalazila u prostoriji nakon čega je pokušao pobjeći. Također, razbio i staklena vrata redakcije, a u bijegu su ga spriječila trojica djelatnika Narodnog lista koji su ga potom odveli u I. policijsku postaju, gdje je nad njime danas u popodnevnim satima nad njime provedena obrada.

Vidučić je kazao i to kako će protiv Pavlovića prijave podići svi oštećenici jučerašnjeg incidenta. Naime, uz Danijelu Banko, Pavlović je je prijetio i grafičaru Narodnog lista, a i sama novina podnijeti će prijavu zbog nasilništva i uništavanja tuđe imovine.

Današnji incident inače nije jedini koji se vezuje uz Narodni list. Danijela Banko već je jednom napadnuta prije pola godine. Protiv napadača podignuta je prijava, a prijetnje su bile upućivane i ostalim zaposlenicima te firme.