RAŠTEVIĆ/SIKOVO - Nakon što je u ponedjeljak popodne nestao 23-godišnji Boris Mrkić iz Sikova pored Sv. Filipa i Jakova, iz svoje kuće u Rašteviću u petak ujutro udaljio se 21-godišnji Frane Čirjak. Njega su posljednjih dana tražili GSS-ovci, mještani, a u potrazi sudjeluje i helikopter koji povremeno nadlijeće teren. Teren se pretražuje i dalje, međutim nšeto smanjenijim intenzitetom, doznali smo od pročelnika zadarske stanice GSS-a Nevena Zrilića:

-Trenutačno je pretražuju napušteni objekti te sumnjivi punktovi kao što su obližnji bunari, gusterne te speleo objekti. Sveukupno, pretraženo je oko četrdesetak četvornih kilometara, što je vrlo velik teren za jednu temeljitu potragu koju smo mi priveli, a koja obuhvaća teren od sela Raštević prema Nadinu te prema Benkovcu. Sada su vrlo male šanse da se on nalazi na ovom velikom pretraženom prostoru i dalje više nema smisla tražiti ovakvim intenzitetom, budući da ovo područje graniči s obradivim površinama i livadama koje su pregledne, tako da će GSS potragu nastaviti po dojavi novih informacijama ili tragovima, zaključio je Zrilić.

U opsežnu potragu se do sada se inače uključilo pedeset članova GSS-a, desetak djelatnika policije te četrdesetak mještana. 21-godišnji Boris Frane Čirjak poznat je inače po tome da voli šetati po prirodi, a posebice se volio penjati na tursku utvrdu na brdu Kličevica i to uz pratnju svog psa mješanca Mede. Inače, dan prije nestanka Frane Čirjak zaposlio se u zadarskom trgovačkom cesntru Interšpar, a njegovog oca Slobodana sada jedino tješi činjenica da Medo kojega je njegov sin često vodio u duge šetnje prirodom, miran u boksu pored kuće kao da se ništa ne događa.

Nada će da će pronaći svog ne napušta niti obitelj Mrkićevih. Borisov otac Jure i u nedjelju ujutro dežurao je kraj telefona čekajući bilo kakve vijest o svome sinu, a za pomoć su angažirali i vidovnjake koji su im potvrdili kako im je sin još živ. Inače, kao jedan od mogućih razloga nestanka Borisa Mrkića spominju se i kockarski dugovi u koje je inače miran i povućen mladić navodno upao. Navodno je novac za kupnju hladnjaka krenuo potrošiti kako bi nadoknadio izgubljeno.