ZAGREB/VARAŽDIN - Policija je danas razgovarala sa suprugom i 19-godišnjim sinom generala Korade i provjerila desetak dojava o navodnom viđenju odbjeglog generala, doznaje HTV u Ravnateljstvu policije i od Koradova odvjetnika Željka Olujića koji je preko medija uputio poziv generalu da mu se javi kako bi s policijom dogovorio uvjete predaje. Olujić kaže da je poziv za predajom uputio "kako bi se izbjeglo još veće zlo, ili moguće samoubojstvo što bi svakako bilo najcrnji scenarij".

Supruga i sin generala pušteni su iz policije nakon obavijesnog razgovora, a Olujić tvrdi kako je utvrđeno da Koradeov sin nema nikakve veze sa četiri ubojstva koja su jučer otkrivena u Hrvatskom zagorju, niti s bijegom svojeg oca. Po Olujićevim riječima, Koradeovoj supruzi jutros je uručen poziv u kojem je stajalo da je osumnjičena za ubojstvo, no naknadno se utvrdilo da je pozvana na uobičajeni obavijesni razgovor. Olujić smatra da je riječ o policijskom propustu i ozbiljnoj zlouporabi policijskih ovlaštenja zbog kojega je "gospođa Korade doživjela ozbiljan šok".

I Olujić i glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdili su da Korade još nije službeno osumnjičen za zločine.

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim internetskim stranicama objavilo je tjeralicu za generalom Ivanom Koradom. U tjeralici je, pod opisom kaznenog djela, objavljeno da se generala traži zbog obavljanja obavijesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela ubojstvo, a nalog za tjeralicu raspisala je PU varaždinska. Za Koradom, kojeg se povezuje s prekjučerašnjim četverostrukim ubojstvom u zagorskim selima Vitešencu i Velikoj Veternički, traga više od 300 policajaca, specijalaca, s dva oklopna vozila i helikopterom. Policija za sad ne zna ni gdje je navodni svjedok ubojstva Franje Kosa, Vlado Knok, zvani Pšenica.
Na internetskim portalima objavljeno je da je u Novom Golubovcu došlo do pucnjave u kojoj su, navodno, sudjelovali suborci generala Korade iz 7. gardijske brigade. Borovec je potvrdio da je policija dobila dojavu o pucnjavi ali do sada nije utvrđeno da je itko pucao.

Ravnatelj policije Marijan Benko izjavio je kako se nada da će vještačenja policiji dati dovoljno informacija kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio tijekom današnjeg dana. Potvrdio je da je generalov 19-godišnji sin priveden, ali i da ima još uhićenih, no nije želio reći o kojem broju osoba je riječ.

- To se mijenja iz minute u minutu, kazao je, naglasivši da su na terenu sve raspoložive policijske snage. Nije želio otkriti jesu li žrtve ubijene hitcima iz istog oružja. Za nagađanja da je Korade pobjegao izvan Hrvatske, rekao je da su to samo priče.