Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru. "Uz želju da uskrsno vrijeme proslave u radosti obiteljskog i vjerničkog zajedništva, svima želim da im Uskrs bude blagdan nade i životnog ohrabrenja i poticaj da se i dalje zauzimaju za dobro bližnjih i cijele Domovine", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

I predsjednik Vlade RH Ivo Sanader uputio je čestitku građanima Hrvatske u povodu blagdana Uskrsa. "U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, čestitam vam blagdan Uskrsa. Naš je narod prebogata riznica vrednota izraslih na kršćanskim korijenima. U povodu najvećeg kršćanskog blagdana želim da i Vaše svekoliko zauzimanje i djelovanje pridonese da obiteljske vrijednosti ostanu, rastu i budu prepoznatljive u našoj sadašnjici i u našoj budućnosti, a na dobrobit svih građana Republike Hrvatske. Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs, obasjan svjetlošću, ispunjen molitvom i radošću", navodi u uskrsnoj čestitki hrvatskim građanima premijer Sanader.

Čestitku je uputio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Čestitam vam najveću svetkovinu života, Uskrs, želeći da svatko od nas u ulozi svoga poslanja bude proljeće svakomu čovjeku, te da, poput prvih kršćana, dobrim djelima i primjerom svoga života donosimo bližnjima mir".

Svim kršćanskim vjernicima Uskrs je čestitao i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. Ističe da je "blagdan Uskrsa i uskrsnuće, izvor nepresušne nade, istinske radosti i poticaj našoj uzajamnoj ljubavi i zajedništvu. U zajedničkoj vjeri u Uskrsloga, koji je za nas Krist i Spasitelj, svim vjernicima, od srca želim sretan Uskrs, u svoje osobno ime i ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora".