ZADAR - Danas su Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru privedeni 37-godišnjak sa istarskog područja i 33-godišnjak iz Zagreba zbog osnovane sumnje da su počinili devet kaznenih djela razbojništava na području grada Zadra. Naime, njih dvojica su na području grada izvršili više razbojništava u razne trgovačke te počinili sveukupnu materijalnu štetu od oko 40.000 kuna.

U subotu u 20.30 sati nakon zaprimljene dojave o razbojništvu u u trgovini Atol u ulici Grigora Viteza, policijski službenici su u ulici Ivana Mažuranića zatekli dvije muške osobe, koje odgovaraju opisu počinitelja. Oni su potom uhićeni i dovedeni u prostorije policije.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno kako su njih dvojica oko 20.20 sati maskirani kapuljačama i potkapama sa prorezima sa oči i usta ušli u spomenutu prodavaonicu, odgurnuli prodavačice do registar kase i zatražili da im predaju polog i bonove za mobitel, nakon čega su se s ukradenim novcem i bonovima za mobitel otišli iz trgovine. Nakon što su ih policijski službenici zatekli u ulici Ivana Mažuranića 33-godišnjak je iz ruke odbacio ukradene predmete, polog iz registar kase - 560 kuna te više različitih bonova za mobitel ukupne vrijednosti u iznosu od 1.185,00 kuna.

Pored tog razbojništva, provedenom kriminalističkom obradom je utvrđeno kako je dvojac tijekom siječnja na području grada počinio još dva kaznena djela razbojništva i to 11.siječnja kada su maskirani vunenim potkapama sa prorezima za oči i usta ušli u prodavaonicu Vlado u ulici Miroslava Krleže gdje su uz prijetnju fizičkim napadom iz registar kase otuđili oko 4.500 kuna. Također, dvojac je svega dva dana ranije ušao maskiran i u trgovinu "Bandalo" u ulicu Vjekoslava Maštrovića, te su uz prijetnju odgurnuli prodavačicu i iz registar kase ukrali oko 900 kuna.


Ipak, niti to nije sve, pa se 37-godišnjak i 33-godišnjak terete kako su tijekom 2007.godine počinili su još tri razbojništva i to u trgovinama Sonik i Bakmaz gdje su prijetili nožem, te u trgovinu Vlado gdje su prodavačicu odgurnuli u prostor skladišta, a iz registar kase otuđili oko 4.300 kuna.