VODICE - Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je sinoć kako nije bilo propusta u funkcioniranju zdravstvenog sustava u Vodicama i Šibeniku u slučaju iznenadne smrti 10-godišnjeg dječaka iz Vodica.

Milinović je kazao kako je u Vodice došao nakon što se u medijima pojavila informacija da taj tragični događaj ima veze s nefunkcioniranjem zdravstvenog sustava. Stoga je održao sastanak na kojem su bili nazočni liječnik iz vodičke ambulante Roko Fantulin koji je dječaku pružio pomoć kada je tu doveden nakon što mu je u školi pozlilo nakon što je pojeo čokoladu s kikirikijem i lješnjakom, zatim Ante Županović, ravnatelj šibenske Hitne pomoći Krešo Škarica, vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te ravnateljica područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Anita Škugor Kodžoman. Milinović je pohvalio šibensku Hitnu medicinsku pomoć, kao i liječnika vodičke ambulante.

- Sanitetsko vozilo šibenske Hitne pomoći je u vodičku ambulantu stiglo 12 minuta nakon što je poziv zaprimljen i nakon svega 19 minuta je s dječakom bilo je na pola puta na povratku u Šibenik, kazao je Milinović, podsjećajući kako prema europskim standardima od trenutka poziva do dolaska Hitne službe na teren mora proći najviše 20 minuta.

U šibenskoj Općoj bolnici doznaje se da je obavljena obdukcija tijela preminulog 10-godišnjaka iz Vodica te je utvrđeno da je smrt nastupila zbog zatajenja srca i pluća, no uzrok smrti točno će se znati kada se dobiju histološki i drugi nalazi.