ŠIBENIK - Još nisu poznati uzroci smrti 10-godišnjeg učenika vodičke osnovne škole kojemu je jučer u školi pozlilo te je preminuo unatoč nastojanjima liječnika da ga reanimiraju, priopćila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

U policiji potvrđuju da je dječaku u OŠ "Vodice" iznenada pozlilo oko 10 sati, nakon čega mu je prvo pružena pomoć u ambulanti u Vodicama, a potom je vozilom Hitne pomoći prebačen u Opću bolnicu u Šibeniku na Odjel intenzivne njege gdje je u 11,50 sati utvrđena smrt. Tijelo preminulog dječaka, navode u policiji, prebačeno je po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku na Odjel patologije šibenske bolnice gdje će se obaviti obdukcija.

Dječak je, prema još uvijek službeno nepotvrđenim podacima, bolovao od astme i bio alergičan na lješnjake. Jučer je u školi, slaveći rođendan jednog svog kolege iz razreda, pojeo manju količinu kikirikija, čokolade i lješnjaka, premda su ga prijatelji podsjetili da ne bi smio jesti lješnjake. Kada mu je pozlilo, u školu je pozvan njegov otac, te je prebačen u vodičku ambulantu, a potom vozilom Hitne pomoći u šibensku bolnicu. U Hitnoj pomoći kažu kako je sve upućivalo na alergijski napadaj te su dječaka cijelim putem do bolnice nastojali reanimirati.

Preminuo je u 11,50 sati na Odjelu intenzivne njege šibenske bolnice, kako se navodi u priopćenju šibenske policije.