ŠIBENIK - Obitelji vatrogasaca stradalih na Kornatu još uvijek nisu primile novac kojeg su im građani Hrvatske darovali telefonskim putem, objavio je Zadarski list. U tekstu se podsjeća kako se pozivom na T-HT-ov telefonski broj moglo darovati 6,10 kuna, te kako je nakon što se Vlada odrekla PDV-a, ukupno prikupljeno 3,1 milijun kuna.

Jordan Žaja, tajnik šibenske Vatrogasne zajednice je kazao kako je T-HT prema ugovoru novac trebao poslati do 18. prosinca, što nije učinjeno.

Žaja je dodao kako se na računu vatrogasne zajednice nalazi 3,2 milijuna kuna koji će biti proslijeđeni obiteljima poginulih vatrogasaca, kao i obitelji preživjelog Frane Lučić,a nakon što stigne novac od T-HT-kojeg čekaju kako bi zaključili račun.

Žaja je također kazao kako došlo do problema između T-HT-a i VIP-a jer je dio novca stigao putem poziva iz VIP-ove mreže, te ga VIP treba proslijediti T-HT-u.

U T-HU su, međutim naveli ko su oni novac prikupljen putem njihove mreže u iznosu od nešto više od 2,5 milijuna kuna prebacili na račun organizatora još u listopadu i studenom, a tvrde i kako svaki operater treba izravno proslijediti novac organizatoru. VIP i drugi operateri, navodi se u tekstu, moraju uplatiti još oko 300.000 kuna.