ZAGREB - Razbojnik koji je jučer uspio pobjeći nakon neuspješne pljačke Getroa u Sesvetama, u kojoj je jedan njegov partner ubijen, a drugi teško ranjen, još uvijek je u bijegu.
 
Zagrebačka policija zna njegov identitet, no novinarima je policijska glasnogovornica Aleksandra Ljuba samo otkrila da je riječ o 44-godišnjaku, čiji su inicijali Ž. V., koji je od ranije poznat po imovinskim deliktima.

U tisku je objavljeno da je odbjegli razbojnik Željko Vrbat. On je jučer ujutro nakon neuspješne pljačke pobjegao u osobnom automobilu "opel omega", metalik sive boje s nepripadajućim tablicama ZG-6522-DD.

Policija je odmah pokrenula intenzivnu potragu, pa su se na ulicama našle i "duge cijevi". Svi mostovi su bili blokirani, a bjegunca se tražilo i helikopterom, no za sada to nije dalo rezultata.

No, policija je otkrila da se bjegunac, inače, koristi i osobnim automobilom mercedes 240 E, registracijskih oznaka ZG-7878-DJ.

U pokušaju pljačke utrška trgovačkog centra Getro zaštitari tvrtke Sokol Marić jučer ujutro su ranili razbojnika Dubravka Marinića (40), koji je sat kasnije umro u bolnici, i teško ranili Kristijana Čabraja (28) koji se nalazi na Odjelu intenzivne njege u bolnici na Rebru. Obojica od ranije imaju policijske dosjee.

Izvješće zaštitarske tvrtke o događaju i uporabi vatrenog oružja od strane njihovih djelatnika već je stiglo u policiju, čije povjerenstvo morao utvrditi je su li zaštitari postupili u skladu s ovlastima. Prema dosad objavljenim podacima zaštitari su pucali u samoobrani i najvjerojatnije protiv njih neće biti pokrenut nikakav postupak.