PRIDRAGA - Naguravanje započeto zadirkivanjem završilo je kobno za 15-godišnjeg Bruna K. koji je jučer oko 15 sati izletio kroz stražnje staklo Liburnijinog autobusa koji je vozio na relaciji Zadar - Pridraga. Bruno K. je u padu slomio šaku i ozlijedio nogu, a vjerojatno i iščašio rame zbog čega je hospitaliziran u zadarskoj bolnici.

Navodno obojica mladića idu u Tehničku školu, a do naguravanja došlo zbog zadirkivanja 16-godišnjeg Bruna K. koji je bacao papiriće na 17-godišnjeg Antonia Z. i psovao mu majku. Antonio ga je tada, prema priči, upozoravao da prestane, međutim on nije htio stati i došlo je do naguravanja u kojem je Bruno izletio kroz stražnje staklo na cestu.

Autobusom je u to vrijeme upravljao Vice Čulina, vozač Liburnije koji je nedavno brzom reakcijom spasio putnike iz zapaljenog autobusa. On je kazao kako je u tom trenu u autobusu bilo pedesetak putnika te da se nešto događa shvatio je tek kada je došlo do nesreće.

-U autobusu je u tom trenu bilo oko pedesetak putnika, a kako se to dogodilo na zadnjem sjedalu nisam uspio ništa vidjeti. Tek kada se stvorila gužva, djeca su počela vikati i ja sam zaustavio bus. Dečko je pao je posred ceste, a vidio mu se i lom ruke koja je poplavila, također žalio se i da ga boli noga, međutim nismo ga htjeli micati iz straha da mu ne pogoršamo ozljede, već smo ga pokrili s dekom i najlonom, budući da je padala kiša, i čekali dok ne pristigne vozilo Hitne medicinske pomoći, kazao je Čulina, dodajući i to kako dečki sami po sebi nisu loši, već se radi o uobičajenom zadirkivanju među djecom koje je ovaj puta, nažalost, završilo kobno.

Inače, u trenu kada je vjetrobransko staklo palo na prometnicu, iz suprotnog smjera naišao je automobil marke "Passat" koji je upravljao Stojan Viduka (54) iz Pridrage, stric australskog reprezentativca i bivšeg Dinamovca Marka Viduke. Na sreću, Viduka nije automobilom naletio na mladića, no pri padu vjetrobranskog stakla, krhotine su mu razbile branik i oštetile lak na dijelu karoserije automobila.