ZADAR - Savez društava multiple skleroze Hrvatske organizira VI simpozij na temu multiple skleroze od 19. do 21. listopada u hotelu "Donat" u Zadru pod nazivom "Obitelji i multipla skleroza". Na simpoziju se održava i niz radionica na kojima su predstavljeni radovi od gline.

Simpozij se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor. Na simpoziju aktivno sudjeluju predstavnici udruga, liječnici eksperti iz područja liječenja i rehabilitacije, te stručnjaci koji se bave mentalnim zdravljem. Simpoziju prisustvuje i  400-tinjak članova udruga.

SDMSH je nevladina nacionalna organizacija koja okuplja 21 udrugu članicu multiple skleroze iz cijele Hrvatske, odnosno 1780 članova iz svih županija. U skladu sa svojim ciljevima, udruga već više od dva desetljeća snažno djeluje na promicanju ljudskih prava, izjednačavanju mogućnosti osoba oboljelih od multiple skleroze, poticanje i unapređivanje liječenja, rehabilitacije i zaštite, iniciranje i predlaganje mjera za unapređenje društvenog položaja oboljelih od multiple skleroze u zajednici.

Do sada je SDMSH proveo niz programa i projekata iz socijalnog psihološkog i zdravstvenog područja te podupirao postojeće temeljne udruge u njihovom djelovanju, među kojima su "Europa dostupna svima", debatni klubovi za mlade oboljele od multiple skleroze i mnoge druge. Savez ima i vrlo razvijenu izdavačku djelatnost.

Savez je člen European Multiple Sclerosis Platform sa sjedištem u Briselu gdje je posljednje dvije godine ostvarena vrlo aktivna uloga u djelovanju na europskoj razini.