ISLAM LATINSKI - Magarac koji je u srijedu ujutro napao petnaestogodišnju Anđelu Kolčeg u Islamu Latinskom prodan je za dvije i pol tisuće kuna Romima, kazao je sada njegov već bivši vlasnik Marin Matek.
Magarca je prodao, kaže, ne zato što je napao djevojku, već zato što je puno revao pa je smetao sumještanima. Sada će, dodao je, kupiti novog.

Matek u svom dvorištu ima i jednu vezanu kozu, a kazao je i to kako je i magarac uvijek bio vezan, te da ne zna tko ga je odvezao. Iako, znalo se događati da ga netko odveže, nakon čega bi magarac otišao u šetnju poslije koje bi se vratio kući.
-Nikad nije bio agresivan. Moja djeca su ga jahala i igrala se s njim, a magarac je volio žvakati vrećice, kazao je Matek.

Upravo je plastična vrećica u kojoj je nosila stvari za nastavu bila pogubna i za Anđelu Kolčeg. Naime, nju je magarac prednjim nogama bacio na tlo i zubima joj oteo vrećicu. Sreća, pa je proždrljivog magarca otjerao susjed koji se našao u blizini, a djevojka se izvukla s lakšim tjelesnim ozljedama.