ZAGREB/BEČ - Austrijska ministarstva pravosuđa i unutarnjih poslova potvrdili su informaciju o uhićenju bivšeg zamjenika ministra obrane Republike Hrvatske, generala Vladimira Zagorca, objavila je Hrvatska televizija.
Zagorec je uhićen je na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe.
 
Glasnogovornik bečkog odvjetničkog ureda Lansky, Ganzger & partner, koji zastupa hrvatskoga generala, za APA-u je rekao da će Zagorec danas biti izveden pred istražnog suca koji bi trebao odlučiti hoće li general ostati u pritvoru ili će uz jamčevinu biti pušten na slobodu. Odvjetnički ured istaknuo je da su optužbe hrvatskih vlasti "isključivo politički motivirane". Ured odbacuje i tvrdnje hrvatskih vlasti da postoji opasnost od skrivanja, zbog čega je izdan nalog za uhićenje, te ističe da Zagorec u Austriji od 2000. ima dozvolu boravka i radnu dozvolu, te da ondje živi s obitelji.

Umirovljeni general Zagorec sumnjiči se za zloporabu položaja i ovlasti, odnosno da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je sedam godina prije predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za kupnju oružja za obranu Hrvatske.