ZADAR - Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt optužila je državnog tajnika u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdravka Livakovića za sukob interesa tvrdeći kako je tvrtki D&Z, iz čijeg je vlasništva izišao postajući dužnosnikom, namjestio posao nadzora nad izgradnjom spoja autoceste i Gaženice.

- Nadzor nad gradnjom preuzima IGH i dogovara cijenu od 5 posto što je nekih 23 milijuna kuna. IGH prepušta posao firmi D&Z, a vlasnici su Zdravko Livaković i Davor Uglešić. Kada firma D&Z ne sudjeluje na natječaju, nego dobiva posredno posao, postavlja se pitanje što je to kada je državni tajnik Livaković predsjednik nadzornih odbora firmi koje daju posao i vlasnik, pa makar sad i bivši, firme koje je dobila posao. U najmanju ruku, riječ je o sukobu interesa, ocijenila je Ožbolt.

Državni tajnik Zdravko Livaković tvrdi, međutim, kako nije u sukobu interesa.
 
- Istina je da je tvrtka D&Z osnovana 1990. godine, i da stupanjem na dužnost državnog tajnika ja više nisam suvlasnik tvrtke. Tvrtka je u vrijeme bivše Vlade radila na poslovima nadzora izgradnje autocesta, kad ja i nisam bio predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih cesta, niti Hrvatskih autocesta, i to je jedan kontinuitet potpune suradnje. Ja u sukobu interesa nisam, kazao je Livaković.