Sastanak gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića i predstavnika svih klubova vijećnika u Gradskom vijeću s direktorom i članovima Nadzornog odbora KK Zadar okončan je naprasnim odlaskom Enija Meštrovića, nositelja ključne liste koja nosi većinu u Gradskom vijeću. Inače, sastanku se nisu odazvali vijećnici SDP-a, koji su protiv financiranja kluba.

Sastanak je sazvan nakon pada rebalansa, što je dovelo do krize ne samo u financiranju košarkaškog kluba, nego i ostalih korisnika proračuna.

 - Želimo na zahtjev nezavisne liste Enija Meštrovića raspraviti sve nesuglasice oko KK Zadar, rekao je Dukić u uvodnoj riječi, nakon čega je slijedila prezentacija predsjednika Nadzornog odbora Luke Kolanovića, izlaganja direktora Željka Žilavca, bivšeg predsjednika NO Ivana Mijolovića, gradskih vijećnika, pa i financijskog stručnjaka Zdenka Jukića, kojega je Meštrović angažirao.

Od tri uvjeta koje je Meštrović postavio za prihvaćanje rebalansa sinoć je jedan ispunjen - dobio je financijsko izvješće za prošlu sezonu, iz kojega se da iščitati da je ukupni dug s 28 milijuna u prošloj godini smanjen na 26. Žučnu polemiku izazvala je najava predsjednika NO Luka Kolanovića da Nadzorni odbor sutra razgovara s kandidatom za novog sportskog direktora.

- Igrate se struke! Vi ste nadzor, niste struka, raspišite javni natječaj pa izaberite sportskog direktora, kontrirao je Meštrović, kojemu se ta informacija nije svidjela.

- Ne igram se struke, nego vizije klub i onog što mora predstavljati u gradu, odgovorio mu je Kolanović.

Situacija je eskalirala kada je svoje izlaganje počeo team manager Branimir Longin. Iako takva uloga ne predstavlja poziciju s koje bi se raspravljalo o budućnosti kluba, on je kao bivše sportski direktor htio odgovoriti na prozivke kojima se očito pronašao pogođen kroz pisanje medija.

- Iznosiš stavove, preuzeo si struku, a nemaš legitimitet niti možeš tako razgovarati. Klub nema sportskog direktora, ti si smijenio i stavio dva trenera, odgovorio mu je Ante Rubeša (Akcija mladih).

Kad je Longin spomenuo izbor novog sportskog direktora, za kojega kandidat više nije Marko Popović, Meštrović ga je pitao tko će ga izabrati, on sam?

- A ne, ti ćeš, odgovorio mu je Longin, nakon što je Enio već krenuo prema izlazu ali se vratio na Dukićev nagovor.

- Nemaš ti dignitet, ni ljudski ni profesionalni, ponovio mu je Longin, nakon čage je Meštrović mahnuo svima i napustio sastanak.

Gradonačelnik Dukić na kraju je s preostalim vijećnicima dogovorio novi interni sastanak predsjednika klubova u Gradskom vijeću, na kojemu će se pokušati pronaći rješenje. Jedna od mogućnosti koju je iznio je i prijedlog rebalansa bez točke o KK Zadar, ako se ne može pronaći kompromis.