Damir Knežević, predsjednik udruge HNK Zadar nakon dvije afere: Mercedes i Škole nogometa, i dalje vjeruje u podršku gradske vlasti.

Proizlazi to iz čestitke koju je Knežević preko medija uz svoje dvije fotografije uputio momčadi koja je, kako je napisao „danas napravila pravo čudo i ostvarila ono što je bio natjecateljski cilj ove sezone, a to je ulazak u 3. ligu".

U nastavku čestitke, Knežević je napisao: Ponosan sam na njih i na rad suradnika tijekom cijele sezone. Dobili smo povjerenje i dali svoj maksimum kako bi se klub u natjecateljskom, a još važnije u radu omladinske škole vratio među najbolje hrvatske klubove. Napravili smo veliki korak naprijed, bilo je i propusta, nerazumijevanja, no vjerujem da smo ostvarili postavljene ciljeve. Osnovni uvjet koji je gradonačelnik stavio pred nas je transparentno poslovanje te ćemo u narednim danima podnijeti detaljan izvještaj Gradu Zadru, a onda i zajedno s čelnicima grada vidjeti što je najbolje za daljnji razvoj i napredak kluba", potpisao je sve to predsjednik HNK Zadar.

Tijekom prošlog mandata Branka Dukića, Knežević je postao prvo ime kluba sa Stanova: tako da su NK Zadar poslali u stečaj, a onda su osnovali HNK Zadar. Iako Grad Zadar nema obaveza jer novi klub nije sportsko dioničko društvo, Dukićeva vlast omogućila je novom klubu pozajmicu od 2.5 milijuna kuna dok ne nađu strateškog partnera.

Pa su u susret njemu krenuli s trenerskom zvijezdom Krešimirom Gojunom u bijelom Mercedesu koji je Dukića zamalo koštao novog mandata. Ali je prošao zahvaljujući HDZ-ovoj jakoj mašineriji koju je ustrojio Božidar Kalmeta.

"I di će suza nego na oko", kada se ovih dana sa Stanova zakotrljala nova afera: otpuštanje stotinjak, pa makar i da ih je 10 (u klubu tvrde 40-tak) djece iz Škole nogometa. Iako roditelji mjesečno plaćaju 250 kuna po djetetu, treneri bi da imaju po 15 njih na treningu kako bi lakše radili s darovitom djecom od kojih će možda stvoriti i vrhunske nogometaše. Ne bi da je nogomet individualni sport.

Hoće li takav selektivni pristup donijeti bolje rezultate Škole nogometa HNK Zadar - jer u međusobnim natjecanjima puno zadarskih škola, oni nisu u vrhu, već su to dvije ekipe Škole NK Arbanasi.

Roditelje čija su djeca na ovakav ili onakav način istjerana iz Škole nogometa, osjetljivi na svoje potomstvo, neće im to zaboraviti. Ako se HNK Zadar poistovjećuje s HDZ-ovom vlašću u Zadru, a Knežević povezuje s povjerenjem i dogovorom s gradonačelnikom, onda je lopta na udarcu kod Dukića.