Antonio Jordano je među 12 izabranika Veljka Mršića za Olimpijski kvalifikacijski turnir koji se održava od 29. lipnja do 4. srpnja u Splitu!

Hrvatska će u borbi za Tokio ići bez Daria Šarića, Ivice Zupca (koji sa svojim ekipama igraju finale zapadne konferencije NBA lige), Tonija Katića, Tonija Perkovića i Luke Šamanića (ozljeda). Jordano je igrao u tri prijateljske utakmice u pripremnom periodu reprezentacije, u prosjeku je proveo 14. minuta na parketu u susretima protiv Slovenije i Puerto Rica.

U srijedu, 30. lipnja Hrvatska će odigrati svoju prvu utakmicu protiv Brazila u Spaladium Areni, dok ih dan kasnije čeka susret protiv Tunisa.

- Pripreme su super prošle. Polako smo se okupljali, kako je kome sezona završila, tako da smo zadnjih tjedan dana kompletni. Imali smo dovoljno vremena da se kao ekipa uigramo i da se maksimalno pripremimo za turnir. Rekao sam još i prije koliko znači biti na tom širem popisu reprezentacije. Činjenica da sam uvršten u 12, pokazatelj je da sam dobro radio i da se mogu nositi s puno boljim igračima koji imaju veće iskustvo. Meni je jedna velika čast biti u hrvatskoj reprezentaciji. San svakog djeteteta je da jednog dana zaigra u hrvatskom dresu. Uvijek sam govorio kako želim doći do toga, tako da mi je ovo motiv za još veći rad u budućnosti, komentirao je zadarski reprezentativac Antonio Jordano.