Športsko društvo Vukšić i Udruga Mali koraci Benkovac kao korisnik i partner bespovratnih sredstava financiranja iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu razvoja i provedbe programa za socijalnu koheziju i povećanje nezaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru, provodi projekt „Vukobal".

Ukupna vrijednost projekta je 973.904,00 kuna, koji je 100% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Djeci i mladima na području grada Benkovca kronično nedostaje organiziranih aktivnosti kojima mogu upotpuniti slobodno vrijeme. Posljedično oni ga velikim dijelom provode na ulici, bez primjerenog sadržaja. Projektom se je povećala ponuda aktivnosti za djecu i mlade organiziranjem male škole nogometa i male škole plesa, igara i učenja. Projekt vrijedan ulaganja EU sredstva utjecat će na prevenciju socijalne isključenosti, razvoj osobnih kompetencija i socijalnih vještina. Novi besplatni sadržaji utjecali su na smanjenje troškova života što će na ovom području život učiniti privlačnijim.

Projektom „Vukobal" kroz provedbu programa male škole nogometa, Športsko društvo Vukšić kao nositelj i udruga „Mali koraci" kao partner projekta željeli su djeci i mladima obogatiti društveni život i ponudu sportskih aktivnosti. Ovim rezultatom ciljanoj skupini će se pružiti prilika da kvalitetno provode svoje vrijeme izvan obrazovnih institucija i po završetku projekta.

Škola nogometa će na jednostavan, motivirajući i zabavan način poticati zdravu socijalizaciju i fizičke aktivnosti, što će imati pozitivan utjecaj na pripadnike ciljne skupine. U Vukšiću ne postoje adekvatni uvjeti ni oprema za igranje i treniranje nogometa tijekom cijele godine. Kroz projekt se nabavila potrebna oprema te će djeca i mladi moći nastaviti sa svojim aktivnostima i nakon završetka projekta.

Provedba male škole nogometa još uvijek se održava u mjestu Vukšić.

33 djece i mladih u dobi od 7-24 godine upisalo je i pohađa MALU ŠKOLU NOGOMETA

Stvoreni su svi preduvjeti za nastavak aktivnosti u vidu kupljene opreme
(golovi, mreže, oprema i razni rekviziti koji su potrebni iza provedbu kvalitetnog treninga, veliki razglas za nogometno igralište). Djeca i mladi sudjelovat će na nogometnom turniru u Vukšiću koji će se održati u razdoblju od 26.lipnja-29.lipnja 2021. Na turniru sudjeluju djeca i mladi u dobi od 7-24 godine sa područja grada Benkovca. Trenutno je prijavljeno 11 ekipa od čega su 3 ženske ekipe.

Ovaj turnir za djecu i mlade bit će sjajna uvertira za čuveni malonogometni turnir „Kup Vukšić 2021„.