Po prvi put u organizaciji zadarskog biciklističkog kluba, u petak u Visočanima kraj Zadra održano je "Nacionalno prvenstvo u vožnji na kronometar" za sve kategorije.

Najbrža kod žena bila je Mia Radotić (BK Puls), a kod muškaraca Fran Miholjević (Cycling team Friuli) iz kategorije U23 sa prosječnom brzinom od 47,5 km/h na dužini staze od 25,2 km.

Već sutradan najbolji hrvatski biciklisti natjecali su se u Primošten Burnom u šibenskom zaleđu za naslove najboljih cestovnih vozača Hrvatske. Seniorski prvak je postao Viktor Potočki koji vozi za "Ljubljana Gusto Santic", dok je u ženskoj konkurenciji naslov obranila Zadranka Maja Perinović koja ove sezone nastupa za belgijski "Team Rupelcleaning Champion".

Dvodnevna bilanca medalja na državnim prvenstvima koja su održana u zadarskom i šibenskom zaleđu 18. i 19.6. za Biciklistički klub Zadar je sljedeća:

KRONOMETAR:
Kategorija U13:
2. Tomislav Teofilov
3. Ivan Kokić
Kategorija U14W:
2. Ema Vujasin
Kategorija U15:
1. Noa Jolić Mustać
Kategorija Kadeti:
3. Luka Škara
Kategorija Juniorke:
2. Slavka Barešić
Kategorija ELITE:
3. Josip Bugarija

CESTA:
Kategorija U13:
1. Roko Škara
2. Tomislav Teofilov
Kategorija U14W:
2. Ema Vujasin
Kategorija U15:
1. Noa Jolić Mustać
Kategorija Kadeti:
2. Luka Škara
Kategorija Juniorke:
2. Slavka Barešić

Ukupan broj od 13 medalja u 2 dana upotpunio je Nicolas Gojković koji je nakon prošlogodišnje dvostruke pobjede u kadetskoj kategoriji za Bk Zadar isto ponovio i ove sezone u juniorskoj, pa će idućih godinu dana u dresu svog novog kluba "Team Fratelli Giorgi" iz Bergama nastupati sa oznakama hrvatskog državnog prvaka, te Maja Perinović sa srebrom na kronu i već spomenutim cestovnim zlatom.

Biciklistički klub Zadar se zahvaljuje na pomoći pri organizaciji natjecanja u kronometru HBS-u, Gradu Zadru, PU Zadarskoj, ZZHM-u Zadarske Županije, Cestama Zadarske županije, Mjestu Visočane, Područnoj školi Visočane, Općinama Poličnik i Vrsi, Luci Gaženica, Weiner osiguranju, MB Frigu i svim njihovim članovima koji su pridonijeli da i ovo prvenstvo završi uspješno.