Po velikoj vrućini dočekana je prva utakmica polufinala kvalifikacija za popunu 3. HNL-jug.

Pravi ljetni dan i pune tribine stadiona bili su uvertira dvoboja ONK Metkovića i Zadra.

Nažalost, Zadrane je ranije ujutro pogodila vijest o smrti Domagoja Krajačića (1987.-2021.) - bivšeg suigrača većeg dijela starijih igrača kluba sa Stanova u vremenima Nogometnog kluba Zadar. Prije početka održana je minuta šutnje, a igrači Zadra istrčali su sa crnim florom.

Zadar je status favorita potvrdio boljom igrom u prvih 20 minuta igre. Blažević je imao dvije lijepe prigode, ali domaći vratar Batinović je s lakoćom zaustavio nejake udarce gostujućeg napadača. Domaćin je 15 minuta igrao s igračem manje zbog ozljede leđa Marka Manenice za kojega na klupi nisu imali adekvantu zamjenu igrača mlađeg od 21 godinu. Kada nisu iskoristili prilike s igračem više, Zadar je poveo krasnim udarcem Katuše u 33. minuti.

Zadrov bočni igrač, inače lijevak, desnicom je lijepo opalio s dvadesetak metara i pogodio. ONK Metković je stigao do izjednačenja već dvije minute poslije. Buljat i Pinčić su stvorili pomutnju sami sebi na rubu kaznenog prostora, Ivan Šutalo to koristi i lako pogađa praznu mrežu za 1:1.

U nastavku Zadar koristi prvu veću priliku u 53. minuti, Jerbić je krasno proigrao Blaževića koji utrčava u kazneni prostor i provlači loptu ispod Batinovića za 1:2. Smirio se tempo utakmice sljedećih dvadesetak minuta, računajući pauzu za osvježenje. Bolje su reagirali igrači Zadra i to ponajbolji dvojac Begonja i Blažević koji povisuju na 1:3 u 73., a dvije minute potom i na 1:4. To se pokazalo konačnim rezultatom.

Uzvrat se igra u srijedu u 18 sati na Stanovima.


ONK Metković - Zadar 1:4

Stadion Iza vage (Metković)

Gledatelja: 500

Sudci: Ante Terzić (Split), Matej Pavić (Split), Kristijan Kuduz

Žuti kartoni: Buljat (Zadar)

Strijelci: 0:1 David Katuša 31`, 1:1 Ivan Šutalo 35`, 1:2 Vlatko Blažević 53`, 1:3 Luka Begonja 73`, 1:4 Vlatko Blažević 75`


ONK Metković

M. Batinović, Primorac (od 75` Majić), D. Batinović, Kežić, Plećaš (k), D. Brečić (od 79` Čužić), Jerković (od 64` Ramić), Manenica (od 46. R. Brečić), Medak, Jelčić, Šutalo (od 75` Mioč)


Trener: Tomislav Plećaš


HNK Zadar

Pinčić, Bugarija (od 78` Šarić), Banović, Blažević (od 78` Djeveljekaj), Begonja (od 85` Gambiraža), Jerbić (k), Buljat, Vukadinović, Labus (od 85` Delija), D. Kulaš, Katuša (od 64` Vasilj)


Trener: Želimir Terkeš