Udruga navijača Tornado jučer je pozvala svoje članove i simpatizere da prikupe iznos potreban za plaćanje kazni nakon utakmice Cibona - zadar, u kojoj su trener Veljko Mršić i klub kažnjeni zbog prosvjeda sucima.

"UN Tornado stoga poziva sve navijače, simpatizere i sugrađane kojima je Košarkaški klub Zadar u srcu, da još jednom pokažu kako ne podnose nepravdu te kako uz svoj klub nisu samo u pobjedama i slavljima, već i u trenucima kada se netko nad klubom drsko iživljava poput sudaca i Saveza. Solidarizirajmo se još jednom s najdražim nam klubom u trenucima kada iznova trpi teror iz Zagreba i simboličnom uplatom na njihov račun pomozimo da kazna bude plaćena, ali i što je još važnije - pokažimo da su zadarsko srce i dišpet jači od zagrebačkog lobija; a "gospodi" iz Saveza poručujemo da budno gledamo i čuvamo naš klub i grad i kad nas nema na tribinama!", poručili su iz Tornada, dodajući da se u opis plaćanja napiše "Kardumu za kavu" (ime suca).

Priopćenjem se danas oglasio KK Zadar, koji je izvijestio kako će kaznu platiti, a navijačku uplatu predlaže namijeniti za humanitarnu svrhu.

"Zahvaljujemo na podršci svim navijačima koji su podigli glas i organizirali se sa željom da u okviru svojih mogućnosti pomognu oko isplate kazne koje je klub dobio na utakmici s Cibonom u Zagrebu. Podsjetimo se, nakon nekoliko upitnih sudačkih odluka reagirao je trener Veljko Mršić sa željom da zaštiti svoje igrače i zatim je zaradio isključenje. Klub je donio odluku da će sam platiti kaznu prema HKS-u sa željom da se prikupljeni novac navijača donira u humanitarne svrhe.
Dugi niz godina čekamo titulu prvaka Hrvatske. Prošle sezone prvenstvo je prekinuto zbog pandemije, ali ove sezone ćemo učiniti sve da se titula vrati u Zadar. S vašom podrškom sve je moguće. Iako su tribine prazne, ova inicijativa je dokaz da nismo sami i da zajedno idemo prema završnici sezone, sezone u kojoj imamo priliku osvojiti dvostruku krunu", poručili su iz KK Zadar.