Tko je kriv, tko je kriv... Uvijek se isto pitanje provlači nakon svakog poraza Zadra u utakmicama ABA lige, a dok smo neko vrijeme imali objašnjenja o uigravanju momčadi, koroni, nelojalnoj tržišnoj utakmici klubova s istoka, kvaliteti i ulaganjima, došli smo i do situacija u kojima se treba pogledati u sebe. Pa smo imali umor, putovanja, naporan ritam, ozljede, a paradigma se promijenila od poraza protiv FMP-a, kada je trener Ivan Perinčić za poraz optužio sebe ("preuzimam odgovornost"), zatim Budućnosti (šut za tri poene i izgubljene lopte), da bi pomoćni trener Zadra, koji vodi momčad u odsustvu bolesnog Veljka Mršića, sinoć nakon poraza od Cedevite Olimpije okrivio sebičnost igrača?

- Osim treće četvrtine, naša igra nije bila dobra, daleko od onoga što mi želimo. Neke stvari što se dogovorimo u pripremi moramo hitno mijenjati. Ne možemo igrati pet utakmica s preko 20 izgubljenih lopti, moramo puno više respektirati tu loptu, taj posjed i suigrače u boljoj situaciji. Apsolutno respektiram umor od jučer i put ali jednu stvar što ne mogu nikako tolerirati je sebičnost da su neki igrači počeli gledati sebe i svoju statistiku. To pod hitno moramo popraviti jer nas sad čekaju važne utakmice u ABA ligi. Cedevita je bolja ekipa, to je ekipa koja je sastavljena da se bori za final four ABA lige. Dobro igraju, čestitam njima i treneru Golemcu, rekao je Perinčić.

Ipak, osnovni razlog poraza bila je razlika u kvaliteti dviju momčadi, čega je i domaći trener bio svjestan pa za utakmicu nije ni prijavio najboljeg strijelca Jaku Blažiča. Zadar može dokazivati dominaciju protiv Alkara ili Hermesa, ali u sudaru s pravom košarkom vidi se krajnji doseg momčadi. Nitko ni ne očekuje da Zadar ponovi uspjeh generacije koja je osvojila Goodyear ligu, ali je minimum očekivanja u ovoj sezoni opstanak u ABA ligi i kasnije naslov državnog prvaka. Zadar za to ima kvalitetu i zato bi neuspjeh bio poraz protiv Borca u četvrtak, a nije odlazak iz Ljubljane bez "ispaljenog metka". U takvoj situaciji stvaranje razdora i optuživanje pojedinaca za sebičnost ne čini se najboljom taktikom za pripremu sljedeće utakmice...