Sve što se moglo loše dogodilo to se za Zadar večeras se dogodilo u utakmici HT Premijer lige na gostovanju u Splitu. Prvo, Split bez Ukića i Lukovića, koje je trener Skelin odmarao za sutrašnju utakmicu u ABA ligi, pobijedio je s uvjerljivim rezultatom 82:62. Zatim, Perinčić je do kraja izmorio svoje glavne igrače, koji će teško odigrati dvije teške utakmice u dva dana, a uspio se i posvađati s ponajboljim igračem Chinanom Onuakuom, kojega je izvadio u drugoj četvrtini i više ga nije vraćao u igru. I da, Mršić se unatoč najavi nije vratio na klupu Zadra, pa tako poraz opet potpisuje njegov pomoćnik.

Već u prvoj četvrtini dalo se naslutiti da bi Split i s ovakvom pomlađenom momčadi mogao pobijediti, a sve se pogoršalo u drugoj, kada je Zadar imao sedam promašenih napada zaredom, pet minuta bez poena te je serijom Splita 10:0 narasla prednost s kraja prve četvrtine na 30:14. Nešto kasnije Split je došao do rekordnih 18 poena prednosti (35:17), a nije loš po domaćine bio biti rezultat na poluvremenu od 13 razlike.

U prvih 20 minuta Carter je bio jedini aktivnijih pojedinac, iako ni njega nije posebno služio šut, za što zasluge idu i "vrućim krumpirima" koje je dobivao na isteku napada. Zakazala je "osovina" Mavra-Onuaku, a posebice je bila vidljiva neraspoloženost Amerikanca, koji je igrao svega osam minuta i postigao 2 poena. Po izlasku s terena čak se i "zakačio" s Perinčićem, čini se nezadovoljan ulogom na parketu i slabim "pritokom" lopti, što nije djelovalo dobro na njegovu minutažu, ali ni na zadarski rezultat.

U trećoj četvrtini Zadar je barem održao sličan zaostatak, a zatim se potpuno raspao u posljednjoj dionici, kada je šut krenuo mladog Perasovića, koji je na kraju s 19 poena bio i najefikasniji igrač utakmice.

Pobjeda Splita bez ijedne mrlje, a Zadru zasigurno besana noć i pitanje što napraviti pred sutrašnju utakmicu, ali i polufinale Kupa Krešimira Ćosića s Cibonom, koje nam dolazi za svega tri dana....

Mršić ostao na tribinama
Iako je najavljen povratak Veljka Mršića nakon koronavirusa, nakon što je s momčadi u Zadru odrađivao i treninge, gledatelji televizijskog prijenosa ostali su u čudu kada su na klupi opet vidjeli njegovog pomoćnika Ivan Perinčića. Nije prvi put ove godine da KK Zadar prati nepopravljivi šlamperaj - nikakve objave na društvenim mrežama, nikakve dojave novinarima da Mršić opet neće biti na klupi. Navodno se loše osjećao, ali ne toliko loše da utakmicu ne bi pratio iz gledališta. S kojih je mogao vidjeti kako se njegov pomoćnik nepovratno svađa s prvim igračem momčadi...